Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HC Örnen A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
HC Örnen
Ishockey
A-lag
HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro
Tabell
Lag M V O F P
1 Kristinehamns HT 14 11 1 2 35
2 Kungsörs IK 14 9 2 3 31
3 HC Örnen 14 9 1 4 29
4 Hällefors IK 14 7 3 4 24
5 Sunne IK 14 6 0 8 18
6 Nora HC 14 5 0 9 15
7 Charlottenbergs HC 14 4 1 9 13
8 Nor IK 14 1 0 13 3

Match

HC Örnen

4 - 5
Trängens IP hall A
2 februari 2020
16:40

Sunne IK

Referat

Referat: HC Örnen - Sunne IK

HC Örnen fick tyvärr se sig besegrade i söndagens hemmamatch mot Sunne IK. Ett HC Örnen som inte riktigt kom upp i sin normala standard förlorade med 4-5.

I den första perioden var HC Örnen inte alls med och det spelet som man kan visa upp var som bortblåst under de första 20 minuterna av matchen. Detta medförde att det var Sunne som hade det mesta av spelet och det mesta av chanserna vilket också gav resultat efter ca 6 minuter då Sunne kan göra 0-1. Under första perioden fick även Sunne chansen i ett 5 minuters långt powerplay efter att Jonathan Pettersson i HC Örnen åkt på ett matchstraff. Detta gav såklart spelarna i Sunne lite extra energi och en god möjlighet att göra mål vilket man även gör då man utökar sin ledning till 0-2 innan perioden är slut.

Det är Sunne som även kan göra det första målet i den andra perioden då man går ifrån till 0-3 efter tre spelade minuter i den andra perioden. Efter detta vaknar Örnen-spelarna till liv och kommer igång rejält efter en period där man varit kvar i omklädningsrummet. Daniel Strindlund gör 1-3 efter 4.49, Oskar Trulsson gör 2-3 efter 10.18 och Pontus Grandelius gör 3-3 efter 10.47 och upphämtningen är ett faktum. HC Örnen fortsätter att trycka på och skapar många fina lägen utan att lyckas få in pucken. Istället är det tyvärr Sunne som kan göra periodens sista mål då man gör 3-4 med ca en minut kvar av perioden. En riktig kalldusch för HC Örnen inför den sista perioden då man varit det klart bättre laget under den andra perioden.

HC Örnen tar också komandot i den tredje perioden och Daniel Strindlund kan göra sitt andra mål för kvällen när han kvitterar till 4-4 efter 3.28 i den tredje perioden. HC Örnen skapar fortfarande en del chanser till att kunna göra några mål men tyvärr finns inte riktigt skärpan där i avsluten och matchen ser ut att den ska gå till förlängning. Tyvärr för HC Örnens del gör man några dåliga byten med lite felbeslut som får konsekvenser. Sunne får ett straffslag som Eric Samuelsson i Örnen-kassen räddar men i bytet efter så slarvar man i HC Örnen flera gånger om och till slut kan inte ens Samuelsson göra något åt att Sunne tar ledningen med 4-5 med ca tre minuter kvar att spela av den tredje perioden. HC Örnen gör ett försök till att kvittera då man tar ut målvakten och spelar med en man mer men tyvärr ger detta inget resultat trots att man skapar en del lägen i slutskedet av perioden. Sunne står till slut som segrare med 4-5 och HC Örnens segersvit tar tyvärr slut under söndagen.

- Riktigt sur förlust då det känns som vi ger bort den här matchen, samtidigt som Sunne är skickliga och straffar oss hårt när vi gör misstag. Första perioden så kommer vi inte alls upp i vår nivå. Vi är inte där i varken närkampsspelet eller passningsspelet. I andra perioden kommer vi ut och ser ut som vi ska, vi får då många långa anfall när vi rör på fötterna och kommer rätt i vårt presspel. Vi lyckas ta oss tillbaka i matchen genom att gå ikapp till 3-3 efter ett 3-0 underläge. Vi har även en 4-3 puck inne som dock döms bort för offside i målgården. I periodens slutskede drar vi på oss en utvisning och i efterdyningarna av Sunnes powerplay så gör de 4-3. Ett tufft mål att släppa in efter en så pass bra period men det känns ändå hoppfullt i omklädningsrummet inför den tredje perioden. I tredje får vi in en tidig kvittering men faller tyvärr tillslut på våra egna misstag med puck i mittzon. Vi har nu två träningsveckor innan nästa match där vi får jobba vidare med våra grunder så kommer vi komma stärka ur denna förlust till avslutningen på säsongen, kommenterar tränare Patrick Carlsson.

- En drabbning på Trängen som hade det mesta. En första period som inleds lite trevande där vi får matchstraff plus 5 min utvisning emot oss. Vi får dessutom inte med oss utvisning på annat håll vilket gör att vi inleder matchen med uppförsbacke. Initiativet ligger hos oss men vi möter ett lag med rutinerade spelare som inte går bort sig så lätt. Ibland blir sådana situationer tändvätska för laget som idag när vi bryter ihop och kommer igen i den andra perioden. Målmässigt ligger vi efter i den första och lyckas vända på steken i den andra periodens mitt men med lite otur får vi ett mål emot oss strax innan periodens slut. Vi gör många bra saker den här matchen som i tidigare matcher har räckt för att ta tre poäng. Hårt arbete hela tiden vilket är roligt att se. Sunne har enbart två femmor och krymper ihop på ett bra sätt hela matchen. Det är när vi lyckas skapa lite kaos hos dem i mitten av banan som våra avgörande mål blir till. Det finns alltid många saker att peka på efter en förlust och det kändes i omklädningsrummet att det här är ett gäng som inte gärna tar en förlust. Jag tycker fortfarande att vi inte utnyttjar tekningar tillräckligt åt vår fördel. Vi behöver våga stå i vägen för att skapa tid för backskott. Avsluten kan bli mer distinkta och fler. I övrigt en spännande match in i det sista. Vi tackar Sunne II för en god match ser fram emot att mötas igen nästa vecka, säger tränare Adam Excellie.

HC Örnen har chans till revansch redan nästa vecka då lagen möts igen, denna gång i Sunne. Denna match är även den sista matchen i seriespelet och ett perfekt läge att komma på en så bra placering som möjligt inför kommande play off spel.

Mer info kring den kommande matchen kommer så småningom.

På återseende!

/ HC Örnen


Statistik från matchen:

Period 1
0 - 1 Martin Gerdin (Linus Johansson)
0 - 2 William Nilsson-Westlund (Linus Svensson, Henrik Erixon)

Period 2
0 - 3 William Nilsson-Westlund (Linus Johansson, Victor Westh)
1 - 3 Daniel Strindlund (Oskar Trulsson)
2 - 3 Oskar Trulsson
3 - 3 Pontus Grandelius (Emil Gunnarsson)

3 - 4 Daniel Larsen (Martin Gerdin, Henrik Erixon)

Period 3
4 - 4 Daniel Strindlund (Oskar Trulsson, Martin Abrahamsson)
4 - 5 Linus Svensson

Skott:
HC Örnen 34 (8:17:9)
Sunne IK 21 (11:6:4)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Oskar Trulsson 1 1 2 0 3
Daniel Strindlund 1 2 0 0 2
Pontus Grandelius 1 1 0 2 1
Emil Gunnarsson 1 0 1 0 1
Martin Abrahamsson 1 0 1 0 1
David Törnlöf 1 0 0 4 0
Gustaf Berglund 1 0 0 0 0
Jens Cedervall 1 0 0 0 0
Jimmy Cronarp 1 0 0 0 0
Johan Nyman 1 0 0 0 0
Jonathan Pettersson 1 0 0 25 0
Julius Svensson 1 0 0 0 0
Oscar Palmelius 1 0 0 0 0
Oskar Ek 1 0 0 0 0
Robin Eivik 1 0 0 0 0
Simon Runnkvist 1 0 0 0 0
Tobias Bergström 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Eric Samuelsson 1 0 0 0 21 5 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

fre 14 feb 2020, 19:30 Sunne IK - HC Örnen 5 - 4